نگارش بیزینس پلن و طرح توجیهی
 

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





21. به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری، توضیح دهید که تجارتتان نسبت به تجارت های دیگر چه مزیت هایی دارد!

 

یکی دیگر از نکته های مهمی که شما به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری باید درنظر داشته باشید این است که در این بخش نشان دهید که تجارت شما نسبت به تجارت های دیگر چه مزیت هایی دارد. به عبارت دیگر در این بخش شما باید به افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند نشان دهید که چه چیزی تجارت شما را از تجارت های دیگر متمایز می کند. در این بخش شما باید به دیگران نشان دهید که افرادی که قرار است در آینده مشتری شما شوند به چه دلیل باید تجارت شما را در میان تجارت های دیگری که تمام آن ها کار تجارت شما را انجام می دهند انتخاب کنند. در این صورت شما می توانید ثابت کنید که تجارت شما دارای مزیت های رقابتی زیادی است و بنابراین افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند متقاعد می شوند که تجارت شما ارزش این را دارد که پولشان را بر روی آن سرمایه گذاری کنند چراکه به خوبی متقاعد می شوند که تجارت شما ارزش انتخاب کردن را در میان تجارت های دیگری که همان کار را انجام می دهند دارد.

 

22. به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری  شما باید درباره مالکیت تجارت خود توضیح دهید

 

از دیگر اجزایی که باید در بخش توصیف تجارت در طرح تجاری وجود داشته باشید بخش معرفی کردن مالکیت تجارت می باشد. شما باید سعی کنید تا جایی که می توانید این بخش را به شیوه ای شفاف و رسا بیان کنید و به افرادی که قرار است این طرح تجاری شما را بخوانند نشان دهید که مالکیت این تجارت در دستان چه کسی قرار دارد. شما باید مشخص کنید که فردی که به عنوان کارآفرین این تجارت معرفی شده است چند درصد از سهام کل این تجارت را دارا می باشد. همچنین باید مشخص کنید که بقیه افرادی که در این تجارت سهم دارند چه افرادی هستند. خیلی خوب است که در کنار این معرفی ها شما تاریخچه کوتاهی از زندگی کاری این افراد و همچنین معرفی کوتاهی از خود آن ها نیز برای این افراد ارایه کنید چون به این شیوه می توانید انتظار داشته باشید که افرادی که قرار است برای تجارت شما سرمایه گذاری کنند به خوبی بدانند که طرف معاملاتشان چه کسانی هستند.

 

23. به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری باید لیستی از افرادی که با شما کار می کنند را ارایه کنید!

 

یکی دیگر از نکته هایی که به هنگام ارایه کردن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری باید درنظر داشته باشید این است که لیستی از افرادی را ارایه کنید که همکاران شما می باشند. در این صورت شما می توانید کاری کنید که سرمایه دارانی که می خواهند در تجارت شما سرمایه گذاری کنند و افرادی که قرار است به شما کمک کنند به خوبی با تیم شما آشنایی داشته باشند. در صورتی که شما این معرفی را برای آن ها انجام ندهید آن ها دقیقا نمی دانند که با چه افرادی سروکار دارند و بنابراین شانس این که بتوانند به شما اعتماد کنند کمتر می شود چون اصلا شما را نمی شناسند. این در صورتی است که افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند باید به خوبی شما را بشناسند و در صورتی که شناختی که باید و شاید از شما نداشته باشند شانس شما برای موفقیت پایین می آید. شما باید به آن ها نشان دهید که تیم تجاریتان به چه شیوه ای است و آن ها قرار است با چه افرادی معامله کنند!

 

24. به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری شما باید برای افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند توضیح دهید که چرا می خواهید این تجارت را باز کنید!

 

یکی دیگر از نکته هایی که شما باید به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری خودتان درنظر داشته باشید این است که به آن ها نشان دهید که دلیل شما از این که می خواهید این تجارت را باز کنید چیست؟ آیا قصد شما این است که یک شرکت تولیداتی بسازید؟ آیا می خواهید کالاهای خاصی را وارد بازار کنید؟ چگونه می خواهید به افرادی که بعدها قرار است مشتریان شما شوند کمک کنید؟ آیا می خواهید خدمات مخصوصی را ارایه دهید؟ اگر چنین است این خدمات به چه شکلی در اختیار افرادی که مشتریان شما هستند قرار می گیرند؟ آیا برای آینده این شرکت فکر کرده اید؟  آیا اهداف طولانی مدتی دارید؟ و سوالاتی مانند آن.

درصورتی که شما به تمام این سوالات پاسخ دهید می توانید انتظار داشته باشید که افرادی که قرار است طرح تجاری شما را بخوانند آشنایی بیشتری با تجارت شما و کاری که انجام می دهید پیدا کنند و بنابراین می توان گفت که پاسخ دادن به این سوالات در طرح توجیهی احتمال موفقیت شما را بالاتر می برد!

 

25. وقتی دارید بخش توصیف تجارت در طرح تجاری را می نویسید سعی کنید ماموریت تجارتتان را تنها در یک یا دو جمله به طور خلاصه بیان کنید!

 

شما علاوه بر این که باید به سوالاتی از قبیل سوالات بالا پاسخ دهید و علاوه بر این که باید اطلاعاتی باارزش را در اختیار این افراد قرار دهید باید سعی کنید که بعد از ارایه کردن این اطلاعات در حد یک یا دو جمله ماموریتی را که تجارتتان دارد و می خواهد انجام بدهد بیان کنید. این بخش از کار کمی دقت می خواهد چون شما قرار است تمام کاری را که شرکتتان برای انجام دادن این کار تاسیس شده است به صورت یک یا دو جمله خلاصه کنید و باید سعی کنید تا این یک یا دو جمله به شیوه ای باشد که افرادی که آن را می خواهند بهترین نتیجه را از آن ببرند و با خواندن این یک یا دو جمله بتوانند درک کاملی از چیزی که هستید و کاری که می کنید داشته باشند. در صورتی که به تیم مدیریتی تجارتتان دسترسی دارید می توانید برای نوشتن این بخش از طرح تجاری با آن ها مشورت کنید و سعی کنید تا از آن ها بخواهید که جمله ها را به صورت کامل برایتان بیان کنند و از زبان خودشان بگویند که ماموریت اصلی تجارتشان چیست.

بخش چهارم: بازار هدف

26. نتیجه های مصاحبه هایی را که قبل از نوشتن طرح تجاری با مخاطبین کرده اید در این بخش بیاورید!

 

اولین نکته ای که به هنگام نوشتن بخش بازار هدف در طرح تجاری باید به آن توجه داشته باشید این است که در این بخش تمام مصاحبه هایی را که با مخاطبین قبل از این که طرح تجاری را بنویسید کرده اید بیاورید. در این بخش نتیجه های این مصاحبه ها باید به صورت دقیق و با جزئیات کامل آورده شوند. فراموش نکنید که این بخش دیگر شبیه به بخش خلاصه طرح تجاری نیست و شما باید برای این که در این بخش موفق شوید باید سعی کنید که تا جایی که می توانید به صورت جزئی و با ذکر کردن تمام جزئیاتی که لازم می دانید کار را انجام دهید. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که تجارت هایی که در این بخش با جزئیات بیشتری عمل می کنند تجارت هایی هستند که طرح تجاری موفق تری ارایه می کنند چرا که در این بخش شما باید سعی کنید تا همه اطلاعات را به صورت دقیق بیان کنید.

 

27. در بخش معرفی بازار هدف شما باید ادعاهایی را که در بخش خلاصه طرح تجاری کرده اید بازتر کنید!

 

نکته دیگری که توجه کردن به آن به هنگام نوشتن بخش معرفی بازار در طرح تجاری اهمیت زیادی دارد این است که شما باید سعی کنید تا در این بخش تمام ادعاهایی را که در بخش خلاصه طرح تجاری کرده اید به صورت دقیق تری بررسی کنید و باید سعی کنید تا این ادعاها را به صورت دقیق تری برای افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند باز کنید. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که افرادی که می خواهند طرح تجاری موفقی برای تجارتشان بنویسند باید در بخش معرفی بازار هدف تمام ادعاهایی را که در بخش خلاصه طرح تجاریشان کرده اند برای خوانندگان باز کنند و باید سعی کنند که تا جایی که می توانند این ادعاها را برای افرادی که قرار است طرح تجاریشان را بخوانند توضیح دهند. در این صورت می توان انتظار داشت که این بخش از طرح تجاری به خوبی نوشته می شود و افرادی که آن را می خوانند می توانند به تجارت اعتماد بیشتری بکنند.

 

28. به هنگام نوشتن بخش معرفی بازار هدف در طرح تجاری فراموش نکنید که بازار هدف شما با بازار هدف دیگران فرق می کند!

 

از دیگر نکته هایی که باید به آن توجه کنید این است که بازار هدف شما با بازار هدف دیگران متفاوت است و به هیچ عنوان نمی توانید برای این که بازار هدف خودتان را معرفی کنید از معرفی بازار هدف مربوط به تجارت های دیگران استفاده کنید! حتی ممکن است بازار هدف شما شباهت های زیادی با بازارهای هدف دیگران داشته باشد ولی مسلما تجارت شما قرار است کارهای متفاوتی را انجام دهد بنابراین بهتر است برای این که بازار هدفتان را به خوبی مشخص کنید خودتان به جستجو و تحقیق در این رابطه بپردازید تا برایتان مشخص شود که قرار است چکار کنید! شما باید به هنگام معرفی کردن این بازار هدف به شیوه ای بسیار دقیق عمل کنید و باید سعی کنید تا جایی که می توانید به وجود تمایزی که بازار هدف شما با بازارهای هدف دیگر دارد توجه کنید و سعی کنید تا بر این اساس ها این بازار هدف را تعیین کنید. در غیر این صورت شانستان برای این که در کار موفق شوید خیلی کم می شود!

 

29. به هنگام نوشتن بخش معرفی بازار هدف در طرح تجاری  شما باید جامعه آماری خودتان را توصیف کنید!

 

یکی از اصلی ترین بخش هایی که شما باید به هنگام نوشتن بخش معرفی بازار هدف در طرح تجاری به آن توجه داشته باشید این است که باید به شیوه ای کاملا دقیق و حساب شده مشخص کنید که جامعه آماری مشتریان شما و افرادی که قرار است در آینده از شما خرید کنند و یا از خدمات شما استفاده کنند چگونه است. البته شما قبلا در بخش خلاصه طرح تجاری این جامعه آماری را مشخص کرده اید ولی در اینجا باید این کار را با جزئیات بیشتری انجام دهید و باید توصیف دقیق تر و جامع تری را از آن ها داشته باشید. شما باید در این بخش کاملا مشخص کنید که قرار است با چه کسانی به عنوان مخاطبین و مشتریان سروکار داشته باشید و همین موضوع باید به شما کمک کند که توصیف بهتری را از افرادی که مشتریانتان می شوند و خصوصیت هایی که دارند و چیزهایی که به آن ها علاقه دارند برای افرادی که قرار است طرح تجاریتان را بخوانند ارایه کنید. بنابراین سعی کنید که تا جایی که می توانید به صورت دقیق جامعه هدف مشتریان و مخاطبین خودتان را مشخص کنید.

 

30. به هنگام نوشتن بخش معرفی بازار در طرح تجاری شما باید انگیزه مشتریان از خرید کردن فرآورده های شما و یا استفاده کردن از خدماتتان را ارایه کنید!

 

یکی دیگر از نکته های بسیار مهمی که شما باید به آن توجه کنید این است که باید مشخص کنید که انگیزه افرادی که قرار است در آینده مشتریان شما شوند از این که از خدمات شما استفاده کنند و یا محصولات و فرآورده های شما را بخرند چیست. در صورتی که شما بتوانید به خوبی به این سوال پاسخ دهید می توانید بخش عمده ای از کار توصیف بازار را در طرح تجاری به پیش ببرید. شما باید مشخص کنید که چه عاملی باعث می شود که انسان ها مشتریان شما شوند و بر اساس همین موضوع نشان دهید که قرار است فرآورده های شما و یا خدماتی که ارایه می کنید در چه بازاری به دیگران ارایه شوند. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته و نتیجه های این تحقیقات نشان داده است که پاسخ دادن به این پرسش می تواند تاثیر کلیدی بر بالا بردن کیفیت طرح تجاری برای تجارت ها داشته باشد و تجارت هایی که می توانند به خوبی به این پرسش پاسخ دهند موفق عمل می کنند.

 

31. به هنگام معرفی بازار هدف در طرح تجاری به مزیت هایی که تجارت شما برای بازار مورد نظر دارد اشاره کنید!

 

وقتی که می خواهید بخش معرفی بازار هدف را در طرح تجاری بنویسید باید سعی کنید به مزیت هایی که تجارت شما برای بازار هدف دارد هم توجه کنید. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که تجارت هایی در نوشتن طرح تجاری موفق بوده اند که توانسته اند مزیت هایی که فرآورده هایی که تولید می کنند و یا خدماتی که ارایه می دهند برای مشتریان و مخاطبین دارند را در بخش توصیف بازار هدف در طرح تجاریشان ارایه کنند. این تجارت ها توانسته اند تا طرح تجاری بنویسند که افرادی که آن را می خوانند به راحتی به نکات مثبت این تجارت واکنش نشان دهند و بتوانند نهایت حمایتشان را از این تجارت ها بکنند. در صورتی که شما فرآورده ای تولید می کنید می توانید بگویید که این فرآورده شما برای بازار هدف سودمند است و در صورتی که خدماتی ارایه می دهید می توانید بگویید این خدمات شما به این بازار هدف سود می رساند. بنابراین باید سعی کنید مزیت هایی را که تولید فرآورده های شما و یا ارایه خدمات شما برای بازار هدف دارد بیان کنید.

32. به هنگام نوشتن بخش توصیف بازار هدف در طرح تجاری  باید به این نکته توجه ویژه داشته باشید: همیشه برای تغییر آماده باشید!

 

شما وقتی که دارید بخش توصیف بازار هدف در طرح تجاری را می نویسید باید این نکته را مد نظر قرار دهید که بازار هدف همیشه در حال تغییر است. از این رو شما باید همیشه برای تغییرات احتمالی که این بازار می کند خودتان را آماده کنید. به بیان دیگر شما باید به افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند و به این بخش می رسند نشان دهید که از ماهیت تغییرپذیر بازار هدفی که قرار است به آن ها معرفی کنید آگاه هستید و همیشه آمادگی این را دارید که تغییر کنید و تغییرات بازار هدف را بپذیرید. در صورتی که افرادی که بخش توصیف بازار هدف در طرح تجاری شما را می خوانند به این نتیجه برسند که شما برای تغییر کردن همزمان با تغییراتی که بازار هدف می کند آمادگی لازم را ندارید، احتمال این که قبول کنند که بر روی تجارت شما سرمایه گذاری کنند خیلی کم می شود. بنابراین باید همیشه به آن ها نشان دهید که برای تغییرات مختلف آمادگی دارید.

بخش پنجم: بخش تحلیل رقبا

33. قبل از نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری شما باید رقبای خودتان را به خوبی بشناسید!

 

شما قبل از این که بخش تحلیل رقبا در طرح تجاریتان را بنویسید باید تجارت هایی را که قرار است در این کار به عنوان تجارت های رقیب شما مطرح شوند به خوبی بشناسید. در صورتی که شناخت لازم را از این تجارت ها داشته باشید شانستان برای این که در کار نوشتن این بخش موفق شوید خیلی بالا می رود. بنابرین قبل از هر چیزی شما باید سعی کنید تا درباره این رقبا تحقیق کنید و باید اطلاعات زیادی را درباره ماهیت این تجارت ها و کاری که انجام می دهند بدست آورید. شما در مرحله اول باید سعی کنید تا فقط اطلاعات جمع کنید و این کار را تا جایی انجام دهید که اطلاعات بسیار زیادی در این رابطه داشته باشید. سپس نوبت به آن می  رسد که این اطلاعات را تحلیل کنید و بررسی کنید که وضعیت رقبای شما به چه صورتی است. انجام دادن این مرحله به عنوان پیش نیازی برای مرحله بعدی که تحلیل رقبا در طرح تجاری است لازم و ضروری می باشد.

34. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری شما باید وضعیت رقبایتان را نسبت به تجارت خودتان مشخص کنید!

 

بعد از این که اطلاعات ارزشمندی درباره آن ها و وضعیتی که دارند بدست آوردید زمان آن رسیده است که مشخص کنید که وضعیتی که این رقبا نسبت به تجارت شما دارند به چه شکلی است. در این مرحله است که شما باید بررسی کنید که تا آیا این رقبا از سطح بالاتری برخوردار هستند و یا این که از شما عقب تر هستند. این موضوع برای تجارت شما اهمیت بسیار زیادی دارد چون شما باید بدانید که در چه موقعیتی قرار دارید و سپس بر همین اساس سعی کنید تا برنامه ریزی های آینده خودتان را مشخص کنید. در صورتی که شما دیدگاه درستی از وضعیتی که تجارتتان در آن دارد نداشته باشید نمی دانید که در این بازار رقابتی مربوط به تجارتتان در کجای کار قرار دارید و بنابراین نمی دانید برای این که پیشرفت کنید باید به چه سمتی حرکت کنید. بنابراین باید سعی کنید که تا جایی که می توانید مشخص کنید که وضعیتی که تجارت های مختلف نسبت به شما دارند در چه وضعیتی است و بنابراین نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری باید حتما بر این اساس قرارد اشته باشید.

35. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری شما باید شیوه های بازاریابی رقبایتان را بررسی کنید!

 

یکی دیگر از نکته های مهمی که شما به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری باید انجام دهید بررسی کردن شیوه های است که رقبایتان به این شیوه ها بازاریابی می کنند. شما باید سعی کنید که این شیوه ها را دقیقا بررسی کنید و بدانید که آن ها برای این که مخاطبین بیشتری داشته باشند چه کارهایی انجام می دهند. تحقیقاتی که در این زمینه توسط متخصصان انجام گرفته نشان داده است که تجارت هایی که از این شیوه برای بررسی کردن وضعیت تجاری رقبایشان استفاده می کنند چندین برابر موفق تر از تجارت هایی هستند که اصلا به شیوه هایی که رقبایشان به این شیوه ها بازاریابی می کنند توجهی ندارند. بنابراین باید سعی کنید تا جایی که می توانید این شیوه ها را مورد بررسی قرار دهید و به این فکر کنید که در صورتی که شما هم از این شیوه ها استفاده کنید آیا می توانید مانند آن ها موفق شوید یا خیر. بنابراین شما باید در هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری به شیوه هایی که شرکت های رقیبتان به بازاریابی می پردازند هم اشاره کنید.

36. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری سعی کنید تا خودتان را مشتریان رقبایتان قرار دهید و سپس تجربیاتتان را در این بخش از طرح تجاری بنویسید!

 

وقتی که می خواهید بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری را بنویسید باید احساس کنید که خودتان مشتریان این رقبا هستید و سپس تجربیاتی را که به عنوان مشتریان این تجارت ها پیدا می کنید در این بخش از طرح تجاری بنویسید. تحقیقات نشان داده است که این کار می تواند یکی از کارهای بسیارم موثر در این زمینه باشد و می تواند به تجارت ها کمک کند تا دیدگاه خوبی نسبت به تجارت های رقیبشان داشته باشند. در صورتی که شما بتوانید خودتان را مشتریان این رقبا احساس کنید می توانید احساسی را که به عنوان مشتری نسبت به این تجارت ها پیدا می کنید به دیگران هم نشان دهید و سپس می توانید آن  را در بخش تحلیل رقبای طرح تجاری خودتان بنویسید. افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند با خواندن این بخش احساس می کنند که شما کار تحلیل را به خوبی انجام داده اید و توانسته اید تا آن طور که باید و شاید رقبایتان را بشناسید.

37. برای نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری در مواردی می توانید از شرکت های رقیبتان بخواهید تا به شما اطلاعات دهند!

 

یکی دیگر از شیوه های گرفتن اطلاعات از شرکت های رقیب به این شیوه است که شما خودتان به صورت مستقیم از آن ها تقاضا کنید که به شما اطلاعات بدهند. در این صورت شما می توانید بدون این که مجبور  شوید برای بدست آوردن اطلاعات زحمت زیادی بکشید این اطلاعات را به صورت مستقیم از آن ها بدست آورید و در نتیجه به این شیوه می توانید نتیجه بهتری بگیرید. این روش نیز یکی دیگر از روش هایی است که تجارت های زیادی توانستند با استفاده از آن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری خودشان را کامل کنند و تجربه نشان داده است که طرح های تجاری زیادی بودند که در بخش تحلیل رقبایشان از این روش استفاده شده بود و این طرح های تجاری موفقیت بسیار داشتند. بنابراین در صورتی که شما سعی کنید تا با استفاده از این شیوه کار تحلیل رقبا در طرح تجاری را انجام دهید می توانید انتظار داشته باشید که با زحمت کم نتیجه زیادی خواهید گرفت.

38. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری بررسی کنید که آینده بازار و آینده رقبا به چه صورتی می شود!

 

وقتی که شما اطلاعاتی را که مرتبط با رقبایتان است بدست می آورید باید به این نکته توجه کنید که این اطلاعات مربوط به زمان حال است. بنابراین در صورتی که شما بخواهید پا را کمی فراتر بگذارید و اطلاعاتی را بدست بیاورید که مربوط به زمان آینده نزدیک می شود ممکن است کارتان کمی مشکل تر شود. ولی حقیقت این است که اطلاعاتی که مربوط به زمان آینده نزدیک و وضعیتی که رقبایتان در این آینده نزدیک قرار دارند می شوند بسیار دقیق تر و موثرتر هستند چراکه تجارتی که شما می خواهید آن را آغاز کنید و یا پروژه ای که شما می خواهید آن را شروع به کار کنید پروژه ای است که مربوط به همین زمان آینده نزدیک است و بنابراین در صورتی ک شما بتوانید وضعیت رقبایتان را در این زمان مورد بررسی قرار دهید شانستان برای این که تصویر حقیقی تری از کار داشته باشید بیشتر می شود. بنابراین به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری شما باید به وضعیتی که رقبایتان در آینده نزدیک خواهند داشت نیز توجه کنید و سعی کنید تا بر این اساس تحلیل کنید.

 

39. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری باید مشخص کنید که توانایی شرکت شما برای رقابت کردن چقدر است!

 

یکی دیگر از نکته هایی که شما باید حتما به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری باید درنظر داشته باشید این است که بعد از این که مشخص کردید که رقبایتان در چه وضعیتی قرار دارند مشخص کنید که شما خودتان تا چه میزان انرژی و توان دارید که با این رقبا به رقابت بپردازید. این موضوع بسیار مهمی است به این دلیل که در صورتی که حتی رقبای شما هم در وضعیت خیلی خوبی قرار نداشته باشند ولی شما انرژی لازم را برای رقابت کردن با آن ها نداشته باشید (به عنوان مثال در صورتی که شما از نظر مالی به اندازه ای توانا نباشید که حتی این رقبای ضعیف را شکست دهید) بنابراین داستان به شیوه دیگری می شود. پس یکی از مهم ترین بخش هایی که شما باید به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری به آن توجه داشته باشید این است که وضعیت خودتان را نسبت به دیگر رقبا مورد سنجش قرار دهید و بررسی کنید که شما خودتان تا چه میزان می توانید کار رقابت را انجام دهید. در صورتی که نتوانید در این بازار رقابتی با آن ها پیروز شوید بنابراین آن ها هرچقدر هم که ضعیف باشند بازهم پیروز می شوند!

 

40. به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری باید برای پیروز شدن هدف های طولانی داشته باشید!

 

یکی دیگر از بخش های خیلی مهمی که شما باید حتما به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری خودتان درنظر داشته باشید این است که باید برای خودتان مشخص کنید که هدف های شما برای پیشی گرفتن از این رقبا چیست. شما باید مشخص کنید که برای این که این رقبا را (که اطلاعات مربوط به آن ها را در این بخش برای خودتان مشخص کرده اید) شکست دهید و برای این که از آن ها پیشی بگیرید چه کارهایی باید انجام دهید. در این صورت است که می توانید افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند قانع کنید که کار جمع آوری اطلاعات رقبا که شما انجام داده اید کار مفیدی بوده است و آن ها می توانند به شما به عنوان تجارتی که تصمیم گرفته است این رقبا را شکست دهد اعتماد کنند. بنابراین فراموش نکنید که به هنگام نوشتن بخش تحلیل رقبا در طرح تجاری حتما برنامه ریزی های آینده خودتان برای پیشی گرفتن از رقبا را نیز در این بخش از طرح تجاری بیاورید.

 

 


نوشته شده در تاريخ دو شنبه 20 بهمن 1399برچسب:, توسط رایان بهروزی

بخش اول: توجه کردن به مشتریان

1. مخاطبین خودتان را به خوبی بشناسید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شما باید به این نکته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نمی توانید یک طرح تجاری موفق بنویسید مگر این که شناخت درستی از مخاطبین خودتان داشته باشید. یکی از مهم ترین و کلیدی ترین تفاوت های میان طرح تجاری موفق و طرح تجاری ناموفق همین شناخت مخاطبین می باشد. افرادی که طرح تجاری موفق می نویسند افرادی هستند که به خوبی مخاطبین خودشان را می شناسند و بر اساس همین شناخت سعی می کنند تا طرح تجاری موفقی برای خودشان طرح ریزی کنند. شما بایدبدانید که طرح تجاری که موفق نمی شود طرح تجاری است که فردی که آن را می نویسد به هیچ عنوان مخاطبین خودش را نمی شناسد و بنابراین نمی داند که آن ها دقیقا چه می خواهند و قرار است این تجارت با چه گروهی از مخاطبین سروکار داشته باشد. در این صورتی است که افرادی که طرح تجاری موفق می نویسند افرادی هستند که به خوبی مشتریانشان و افرادی که قرار است برای آن ها کالاها و خدمات خودشان را ارایه کنند می شناسند.

 

2. لیستی از سوالات مربوط به مصاحبه آن ها را برای خودتان بنویسید و سعی کنید خودتان به سوالات جواب دهید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

از دیگر کارهایی که شما می توانید برای داشتن یک طرح تجاری موفق انجام دهید این است که لیستی از سوالات مربوط به مصاحبه هایی که با مخاطبین و مشتریان انجام داده اید را برای خودتان بنویسید و سعی کنید تا با تکیه کردن به پاسخ این سوالات مسیر انجام دادن کار را برای خودتان مشخص کنید. به عنوان مثال شما می توانید سوالاتی از قبیل سوالات زیر را برای خودتان بنویسید و سعی کنید خودتان به این سوالات پاسخ دهید

چرا روی به استفاده کردن کردن از فرآورده های شرکت شما کرده اند؟

یک فرآورده ایده آل از نظر آن ها چه فرآورده ای است؟

چگونه می توانند تصمیم بگیرند که فرآورده شما را بخرند یا فرآورده های شرکت های دیگر را؟

و سوالاتی مانند آن.

وقتی که پاسخ ها را مورد بررسی قرار دهید خواهید فهمید که دیدگاهی که آن ها نسبت به تجارت شما دارند چگونه است و احتیاجات آن ها و چیزی که از شما انتظار دارند به چه شیوه ای است و شما باید سعی کنید تا بر اساس این پاسخ ها و دیدگاه هایی که بدست آورده اید نتیجه گیری هایی بکنید که به شما کمک می کنند کار نوشتن طرح تجاری را بهتر انجام دهید.

 

3. فراموش نکنید که تجارت شما تاسیس شده است تا به مشتریان کمک کند نه به خودتان!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از اشتباهاتی که افرادی که می خواهند طرح تجاری بنویسند مرتکب می شوند این است که فکر می کنند که تجارتشان برای این تاسیس شده است که به خودشان کمک کند! در صورتی که به هیچ عنوان چنین چیزی صحت ندارد و تجارت شما به این دلیل تولید شده است که به دیگران کمک کند نه به خودتان! در حقیقت شما تجارتتان را تاسیس کرده اید تا با استفاده از آن به مشتریان و مخاطبین کمک کنید تا نیازهایی از زندگیشان را برطرف کنند. بنابراین شما تجارتتان را برای این درست نکرده اید که صرفا به سود شخصی خودتان فکر کنید و چیزهایی که آن ها نیاز دارند را درنظر نگرفته باشید! پس بهتر است به جای این که به خودتان فکر کنید توجهتان را به مشتریان متمرکز کنید و به این فکر کنید که آن ها از تجارت شما و کاری که انجام می دهید چه انتظاراتی دارند تا بتوانید انتظارات آن ها را برآورده کنید!

 

4. قبل از این که طرح تجاری را بنویسید، حداقل با 20 تا از بهترین مخاطبینتان مصاحبه کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

همان طور که گفته شد، مصاحبه کردن با مخاطبین و افرادی که قرار است تبدیل به مشتریان دایمی شما شوند بسیار مهم است. شما باید سعی کنید تا جایی که می توانید این مصاحبه ها را به شیوه ای انجام دهید که اطلاعاتی که از آن بدست می آید بتواند راهگشای انجام مرحله های بعدی کار شما باشد. شما باید سعی کنید تا جایی که می توانید این مصاحبه ها را به شیوه ای دقیق انجام دهید به گونه ای که بتوانید جزئیات کارتان را با بررسی کردن این اطلاعات به راحتی بدست آورید. تحقیقاتی که در زمینه طرح تجاری انجام گرفته نشان داده است افرادی که قبل از این که طرح تجاری بنویسند با مخاطبین و مشتریان بالقوه خودشان مصاحبه می کنند افرادی هستند که نسبت به افراد دیگر موفقیت بسیار بیشتری در نوشتن طرح های تجاری مهم بدست می آورند و می توانند طرح های تجاری بنویسند که بسیار قوی و قابل اطمینان می باشد. بنابراین بهتر است که قبل از این که طرح تجاری خودتان را بنویسید حداقل با 20 نفر از بهترین مخاطبینتان مصاحبه کنید!

 

5. مصاحبه هایی که برای بدست آوردن اطلاعات در ارتباط با طرح تجاری انجام می دهید باید حالت مکالمه ای داشته باشند!

 

یکی از نکته های مهمی که شما باید به هنگام نوشتن مصاحبه های مرتبط با طرح تجاری انجام می دهید درنظر بگیرید این است که این مصاحبه ها باید حالتی مانند مکالمه داشته باشند. چون تنها در این صورت است که شما می توانید انتظار داشته باشید که مخاطبین و افرادی که قرار است با آن ها این مصاحبه ها را انجام دهید بتوانند آن چیزی را که دقیقا در ذهنشان وجود دارد به شما بگویند. شما باید سعی کنید تا کاری کنید که افرادی که با آن ها مصاحبه می کنید اطمینان داشته باشند که شما دقیقا از آن ها می خواهید که حرف دلشان را بگویند و در صورتی که بتوانید چنین شرایطی را ایجاد کنید که آن ها احساس کنند که شما حقیقتا آن ها را دوست دارید و می خواهید تا حرفی را که به نظرشان از همه حرف ها درست تر است به شما بگویند می توانید انتظار داشته باشید که نتیجه هایی که از انجام این مصاحبه ها می گیرید بسیار بهتر از زمانی باشد که مصاحبه های شما حالت رسمی دارد!

 

6. نتیجه های حاصل از مصاحبه با مخاطبین را خوب بررسی کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

از دیگر نکته هایی که شما در ارتباط با انجام دادن مصاحبه با مخاطبین به هنگام ایجاد کردن یک طرح تجاری باید درنظر داشته باشید این است که نتیجه های حاصل از انجام این مصاحبه ها را باید به شیوه دقیقی مورد بررسی قرار دهید به شیوه ای که بتوانید از اطلاعات موجود استفاده کنید. چگونگی استفاده کردن از اطلاعات موجودی که ناشی از مصاحبه هایی است که شما با این مخاطبین انجام داده اید نیز یکی دیگر از بخش های بسیار مهم و اساسی کار است و در صورتی که شما از این مصاحبه ها اطلاعات ارزشمندی داشته باشید ولی نتوانید آن طور که باید و شاید اطلاعات ناشی از این مصاحبه ها را مورد استفاده قرار دهید شانستان برای این که در کار موفق شوید خیلی کم می شود به این دلیل که با این که در کار جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه ها خوب عمل کرده اید ولی چون نمی دانید که از این اطلاعات باید چگونه استفاده کنید بنابراین اطلاعاتی که با استفاده از مصاحبه ها از آن ها استفاده کرده اید برای شما کاربردی نخواهند بود!

 

بخش دوم: بخش نوشتن خلاصه طرح تجاری

7. فکر کنید که قرار است کل کار تجارتتان را در دو دقیقه بری فردی تعریف کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از مفاهیم بسیار مهمی که در نوشتن طرح تجاری باید به آن توجه داشته باشید همین مفهوم خلاصه کردن است. شما باید سعی کنید تا جایی که می توانید بر روی بخش خلاصه در طرح تجاری توجه کنید و بتوانید تا جایی که می توانید این کار را با کیفیت انجام دهید. در ارتباط با این موضوع یک قانون به نام "قانون دو دقیقه ای" وجود دارد. این قانون بیان می کند که در صورتی که شما این توانایی را داشته باشید که در مدت زمان حدودا 2 دقیقه از سیر تا پیاز تجارت خودتان را به خوبی برای فردی که برای اولین بار دیده اید و هیچ دانش قبلی نسبت به شما و تجارت شما ندارد تعریف کنید می توانید انتظار داشته باشید که در کار نوشتن خلاصه عملکرد خوبی دارید. بنابراین شما باید سعی کنید که تمام تجارت خودتان را در مدت زمان دو دقیقه برای یک فرد ناشناس تعریف کنید. تحقیقات نشان داده است که اکثر افرادی که یک طرح تجاری موفق نوشته اند افرادی بوده اند که این توانایی را در سطوح بسیار بالا داشته اند!

 

8. خلاصه طرح تجاری شما باید به شیوه ای باشد که مخاطبین را به خودش جلب کند!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نکته دیگری که شما در ارتباط با خلاصه ای که برای طرح تجاری خودتان می نویسید باید درنظر داشته باشید این است که این خلاصه باید به شیوه ای باشد که مخاطبین را به شیوه ای که می خواهید به خودش جلب کند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که یکی از عوامل بسیار مهم و کلیدی موفقیت طرح های تجاری  همین توانایی آن ها در جلب کردن مخاطبین به سوی خودشان است. در صورتی که خلاصه طرح تجاری شما به شیوه ای نوشته شود که بتواند در همان ابتدا نظر افرادی که قرار است بقیه آن را بخوانند به خودش جلب کند می توانید انتظار داشته باشید که یک طرح تجاری موفق نوشته اید! نباید فراموش کنید که خلاصه یک طرح تجاری برای تجارت شما اهمیت بسیار زیادی دارد و در صورتی که شما بتوانید برای این طرح تجاری یک خلاصه مناسب ارایه کنید می توانید افرادی که آن را می خوانند را متقاعد کنید که ادامه آن را نیز بخوانند اما در صورتی که این طرح تجاری خلاصه مناسبی نداشته باشد شانسی برای موفقیت برای این که آن ها ادامه آن را بخوانند نخواهید داشت!

 

9. در نوشتن خلاصه همیشه سعی کنید به این سوال پاسخ دهید که "تجارت شما چه مشکلی را حل می کند؟"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از ارکان و بخش های مهمی که تمام افرادی که می خواهند بخش خلاصه یک طرح تجاری را بنویسند باید به آن توجه کنند این است که در این تجارت قرار است چه گره ای از کار مشتریان و مخاطبین باز شود. در صورتی که شما نتوانید به این سوال پاسخ دهید بدانید که خلاصه مناسبی برای طرح تجاری تان نخواهید داشت! شما باید سعی کنید که خلاصه ای که برای طرح تجاری تان می نویسید حتما این ویژگی را داشته باشد که فردی که آن را می خواند به راحتی متوجه شود که در این تجارت شما کدامیک از مشکلات مخاطبین و مردم حل می شود. این سوال را باید به عنوان اساسی ترین سوالی درنظر داشته باشید که خلاصه طرح تجاری را می نویسید تا به این سوال پاسخ دهید! در حقیقت یکی از مهم ترین اهدافی که نوشتن طرح تجاری برای شما دارد باید همین باشد که فردی که آن را می خواند بتواند با خواندن بخش خلاصه آن پاسخی برای این سوال خودش داشته باشد!

 

10. در خلاصه طرح تجاری شما باید به چند "چرا" ی مختلف پاسخ داده شود!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

از دیگر ویژگی هایی که طرح تجاری شما باید داشته باشد این است که شما باید سعی کنید خلاصه آن را به شیوه ای بنویسید که در آن به چند تا از "چرا" های مختلف پاسخ داده شود. در صورتی که شما بتوانید خلاصه طرح تجاری خودتان را بنوسید که پاسخ به این چند "چرا" در آن مستتر باشد می توانید انتظار داشته باشید که یک خلاصه خوب برای طرح تجاری خودتان نوشته اید. برخی از این سوالات "چرا" دار که در بخش خلاصه طرح تجاری باید به آن ها پاسخ داده شود به قرار زیرند:

چرا باید تجارت شما برای مخاطبین اهمیت داشته باشد؟

چرا مخاطبین برای این که نیاز خودشان را برآورده کنند به جای این که از تجارت های دیگر استفاده کنند باید روی به تجارت شما بیاورند؟

چرا شرکت شما تاسیس شده است و چرا قرار است به فعالیت خودش ادامه دهد؟

چرا شما فکر می کنید که تجارت شما می تواند برای شما تولید سرمایه کند؟

چرا فکر می کنید که تجارت شما می تواند با توجه به رقابت تنگاتنگی که در بازار وجود دارد موفق شود؟

و سوالاتی از این قبیل.

 

11. در بخش خلاصه طرح تجاری مسائل پولی شرکت را کاملا مشخص کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی دیگر از مهم ترین و کلیدی ترین نکته هایی که شما باید به هنگام نوشتن طرح تجاری باید به آن توجه داشته باشید این است که مسائل مالی را به خوبی برای خودتان مشخص کنید. شما باید سعی کنید خلاصه طرح تجاری را به شیوه ای بنویسید که در آن مسائل مالی به خوبی مشخص شده باشد. شما باید برای افرادی که قرار است طرح تجاری را می خوانند به طور دقیق و شفاف مشخص کنید که در صورتی که سرمایه خودشان را بر روی تجارت شما بگذارند و بر روی کاری که شما قرار است انجام دهید سرمایه گذاری کنند چقدر پول گیرشان می آید؟ شما باید در همین خلاصه طرح تجاری برای آن ها مشخص کنید که پول هایی را که قرار است از آن ها بگیرید چه کار می کنید و قرار است تا چگونه از این سرمایه استفاده کنید؟ شما همچنین باید برای آن ها مشخص کنید که در بخش های مختلف کاری که انجام می دهید چه میزان سرمایه احتیاج دارید و همچنین باید معلوم کنید که انتظار دارید که در آینده چقدر برای آن ها درآمد زایی کنید!

 

12. خلاصه طرح تجاری باید کوتاه باشد!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی دیگر از نکته های بسیار مهمی که توجه کردن به آن به هنگام نوشتن خلاصه طرح تجاری برای شما بسیار مهم است کوتاه بودن این خلاصه می باشد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که طرح های تجاری که در آن ها خلاصه های طولانی وجود دارد نسبت به طرح های تجاری که خلاصه های کوتاه تری دارند موفقیت کمتری داشته اند. در صورتی که شما می خواهید کاری کنید که طرح تجاری شما موفقیت بیشتری داشته باشد باید سعی کنید که تا جایی که می توانید برای آن یک خلاصه کوتاه طراحی کنید و سعی کنید تا با استفاده از روش های مختلف خلاصه سازی کاری کنید که افرادی که این خلاصه را می خوانند بتوانند با صرف زمان کوتاه تمام اطلاعاتی را که شما قرار است در این خلاصه به آن ها بدهید بدست بیاورند. در این صورت می توانید انتظار داشته باشید که در نوشتن بخش خلاصه این طرح تجاری  موفق بوده اید اما در غیر این صورت شانستان برای این که افرادی که خلاصه طولانی شما را می خوانند به دنبال بخش های دیگر این طرح تجاری بروند کمتر می شود چون این خلاصه طولانی ممکن است آن ها را خسته و کسل کند!

 

13. به هنگام نوشتن خلاصه طرح تجاری مثبت اندیش باشید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وقتی که می خواهید بخش خلاصه یک طرح تجاری را بنویسید باید سعی کنید تا این کار را با دید مثبتی داشته باشید. فراموش نکنید که خلاصه این طرح تجاری یکی از مهم ترین بخش هایی است که شما آن را می نویسید و بنابراین در صورتی که می خواهید افرادی که این خلاصه را می خوانند به شما اهمیت بدهند و کار شما را تایید کنند باید آن را با دیدگاهی مثبت بنویسید. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته که به این نتیجه رسیده است که افرادی که در نوشتن خلاصه طرح های تجاری خودشان مثبت اندیش می باشند و سعی می کنند تا به شیوه مثبتی این طرح تجاری را بنوسیند افرادی هستند که شانس بسیار بیشتری برای این که بتوانند نظر خوانندگان را به خودشان جلب کنند دارند تا افرادی که در نوشتن خلاصه های طرح تجاری دیدگاه مثبتی ندارند. بنابراین در صورتی که شما می خواهید در نوشتن خلاصه طرح تجاری موفق عمل کنید باید سعی کنید تا حتما این کار را با دیدگاه مثبت انجام دهید و اطمینان داشته باشید که با این دیدگاه مثبت می توانید قدم بزرگی به سوی موفقیت بردارید.

 

14. اگر فکر می کنید نوشتن خلاصه طرح تجاری برای شما سخت است می توانید در ابتدا بخش های دیگر آن را بنویسید و سپس به سراغ نوشتن خلاصه بروید!

 

یکی از اشتباهات بسیار مهمی که افرادی که می خواهند طرح تجاری بنویسند مرتکب می شوند این است که آن ها فکر می کنند که باید حتما بخش خلاصه این طرح تجاری را در ابتدای کار بنویسند. این تفکر کاملا  غلط است و شما در صورتی که بخواهید این بخش را بنویسید به هیچ عنوان نیازی ندارید که قبل از بخش های دیگر این کار را انجام دهید. شما این اختیار را دارید که در ابتدا بخش های دیگر طرح تجاری را بنویسید و سپس به دنبال نوشتن بخش خلاصه بروید. این کار حتی در برخی از موارد می تواند برای شما بهتر هم باشد چراکه وقتی بخش های دیگر طرح تجاری را می نویسید دیدگاه بازتری را نسبت به کار پیدا می کنید و بنابراین ممکن است نوشتن بخش خلاصه طرح تجاری برای شما در این حالت آسان تر باشد. بنابراین به هیچ عنوان خودتان را مجبور نکنید که این طرح تجاری را حتما به ترتیب بنویسید و نباید فکر کنید که در صورتی که خلاصه آن را ننوشتید نمی توانید به سراغ بخش های دیگر آن بروید!

 

بخش سوم: نوشتن قسمت توصیف تجارت

15.  در صورتی که می توانید سعی کنید قبل از هر بخش دیگری از طرح تجاری بخش توصیف تجارت را بنویسید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از نکته های مهمی که شما باید به هنگام نوشتن طرح تجاری به آن توجه کنید این است که بخش توصیف تجارت را به عنوان یکی از اولین بخش هایی که از نظر زمانی قرار است بنویسید درنظر داشته باشید. این بخش می تواند برای شما بخش مهمی باشد و شما برای این که بتوانید یک طرح تجاری موفق را بنویسید باید حتما به این بخش توجه کنید. تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که در اکثر طرح های تجاری که توسط تجارت های مختلف نوشته شده است بخش توصیف کردن تجارت بخش بسیار مهمی به شمار می آمده که هم افرادی که آن را نوشته اند آن را به عنوان یکی از مهم ترین بخش های کار درنظر گرفته اند و هم افرادی که آن را می خوانده اند به عنوان یکی از بخش های تعیین کننده و کلیدی در کل طرح تجاری روی آن حساب می کرده اند. بنابراین سعی کنید آن را از نظر زمانی در ابتدای کار بنویسید.

 

16. در بخش توصیف تجارت طرح تجاری شما باید نوع شرکت خودتان را مشخص کنید!

 

مشخص کردن این موضوع که شرکت شما از چه نوعی است و چه کارهایی انجام می دهید باید به عنوان یکی از بخش های مهم کار طرح تجاری در طرح شما وجود داشته باشد. این بخش را باید در قسمت توصیف تجارت جای دهید. بنابراین شما باید در این بخش برای خوانندگان و افرادی که برای اولین بار قرار است طرح تجاری شما را بخوانند مشخص کنید که تجارت شما چه کارهایی انجام می دهد. شما باید سعی کنید که تا جایی که می توانید این کار را به شیوه ای شفاف انجام دهید به گونه ای که فردی که قرار است این بخش را بخوانند به خوبی متوجه شود که تجارت شما در کدام دسته طبقه بندی می شود و باید به خوبی بداند که در صورتی که به عنوان یک سرمایه گذار در این تجارت سرمایه گذاری کند این سرمایه گذاری کردن برای او چه مزیت هایی خواهد داشت . به عبارت دیگر این بخش از طرح تجاری باید به شیوه ای نوشته شده باشد که افرادی که قرار است آن را بخوانند باید درک واضح و آشکاری از نوع تجارت شما داشته باشند.

 

17. در این بخش باید توضیحات جزئی تری (نسبت به بخش خلاصه) درباره این که تجارتتان چیست و چکار می کند برای خوانندگان بدهید!

 

 

 

 

 

 

 

وقتی می خواهید بخش توصیف تجارت را در طرح تجاری  بنویسید از دیگر نکته های مهمی که شما باید به آن توجه داشته باشید این است که در این بخش باید نسبت به بخش خلاصه توضیحات بسیار بیشتری را درباره این که تجارتتان چیست و چه کارهایی قرار است بکنید بدهید. هرچه باشد شما دیگر از آن بخش خلاصه چند دقیقه ای که مجبور بودید آن را به صورت کوتاه بنویسید خارج شده اید و اکنون دیگر وارد بدنه اصلی طرح تجاری شده اید. بنابراین در اینجا دست شما برای این که درباره تجارتتان و کارهایی که انجام می دهید توضیح دهید باز است و می توانید به راحتی برای افرادی که قرار است طرح تجاری شما را بخوانند توضیح دهید که قرار است چه کار کنید و در این توضیحات از جزئیات بیشتری استفاده کنید. شما باید سعی کنید تا این بخش توصیفی را به بخش های دیگر کوچکتر تقسیم بندی کنید و در هرکدام از این بخش های کوچکتر توصیفات را به شیوه دقیقی ارایه کنید.

 

18. در بخش توصیف تجارت از طرح تجاری شما باید فرآورده ای که تولید می کنید یا خدماتی که ارایه می کنید را به صورت دقیق مشخص کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اکنون زمان آن رسیده است که شما بررسی کنید که چه فرآورده ای تولید می کنید و یا این که چه خدماتی ارایه می کنید. این موضوع می تواند برای شما اهمیت کلیدی داشته باشد چرا که هدف اصلی شما از نوشتن طرح تجاری  این است که دیگران را با کاری که انجام می دهید آشنا کنید و کاری که تمام تجارت ها انجام می دهند این است که فرآورده هایی تولید می کنند که مشتریان و مخاطبین بتوانند از آن ها استفاده کنند و یا این که خدماتی ارایه می کنند که مشتریان بتوانند از این خدمات استفاده کنند. بنابراین در این بخش شما باید سعی کنید تا توضیحات مفصلی را در رابطه با فرآورده هایی که تجارتتان تولید می کند و یا خدماتی که تجارتتان ارایه می کند را بیان کنید. در این صورت می توانید انتظار داشته باشید که افرادی که این طرح تجاری را می خوانند دیدگاه مناسبی را نسبت به کاری که انجام می دهید داشته باشند و بنابراین بتوانند موفق تر عمل کنند.

 

19. در بخش توصیف تجارت از طرح تجاری شما باید مشخص کنید که بازار هدفتان چیست؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازار هدف و یا بازار اصلی شما که قرار است کار تجارت را در این بازار انجام دهید باید در این بخش از طرح تجاری به افرادی که قرار است آن را بخوانند معرفی شود. شما باید سعی کنید تا دیدگاه درستی را نسبت به شیوه کار تجارتتان با این بازار داشته باشید و باید سعی کنید که تا جایی که می توانید به افرادی که طرح تجاری شما را می خوانند ثابت کنید که دیدگاه مناسبی نسبت به بازاری که قرار است با آن وارد تجارت شوید دارید. تحقیقات نشان داده است که یکی از مواردی که برای افرادی که طرح تجاری تجارت ها را می خوانند خیلی اهمیت دارد این است که آن ها باور داشته باشند که افرادی که این طرح تجاری را نوشته اند دیدگاه مناسبی نسبت به بازارشان دارند. در صورتی که آن ها دیدگاه مناسبی نسبت به بازاری که قرار است به عنوان یک تجارت با آن معامله کنند نداشته باشند در این بخش نمی توانند اطلاعات مناسبی را بنویسند و بنابراین نمی توانند دیدگاه روشنی را به خوانندگان درباره موقعیت بازار بدهند و بنابراین شانسی برای موفقیت ندارند!

 

20. شما باید در بخش توصیف تجارت از طرح تجاری تاریخچه مختصری از تاسیس تجارتتان بیان کنید!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی دیگر از نکته های مهمی که شما باید به هنگام نوشتن بخش توصیف تجارت در طرح تجاری به آن توجه داشته باشید این است که در کنار اطلاعات دیگری که به خوانندگان درباره تجارتتان می دهید اطلاعات مختصری را نسبت به این که چگونه تجارتتان را تولید کرده اید و این که انگیزه اولیه شما برای انجام دادن این کار چه بوده است و همچنین درباره این که در چه زمانی این کار را انجام داده اید و مواردی از این قبیل ارایه کنید. این کار باعث می شود که افرادی که تجارت شما را می خوانند دیدگاه بهتر و وسیع تری نسبت به این تجارت شما داشته باشند و همچنین این کار باعث می شود که آن ها تجارت شما را به عنوان یک تجارت رسمی بهتر قبول کنند و همین مقبولیت می تواند ذهن آن ها برای این که مراحل بعدی کار شما را بپذیرند آماده تر کند. بنابراین در صورتی که شما بتوانید اطلاعات مناسبی را در زمینه چگونگی شکل گیری  تجارتتان به همراه تاریخچه ای مختصر از کار به آن ها بدهید می توانید کیفیت این بخش از طرح تجاری را بالاتر ببرید.

 


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 19 بهمن 1399برچسب:, توسط رایان بهروزی
معرفی پرفروش ترین کتاب های انتشارات کلید پژوه (دسته کتاب های اقتصاد و مدیریت) معرفی پرفروش ترین کتاب های انتشارات کلید پژوه (دسته کتاب های روانشناسی) نکات مهم در نگارش بیزینس‌پلن یا برنامه کسب‌وکار طرح توجیهی کسب و کار : راهنمای مراحل تهیه و نوشتن طرح توجیهی چیست 100توصیه برای این که در نوشتن طرح تجاری موفق شوید! (بخش دوم) 100 توصیه برای این که در نوشتن طرح تجاری موفق شوید! (بخش اول) 4 ويژگي كه براي انتخاب نام برندتان بايد در نظر داشته باشد! 9 نکته مهم که برای نوشتن پایان نامه باید به آن توجه داشته باشید. چگونه در هشت قدم آسان یک برنامه تجاری ساده بنویسید! طرح توجیهی چگونه نوشته می شود؟ طرح توجیهی چیست 20 دلیلی که باید بیزینس پلن داشته باشید طرح تجاری چگونه می تواند منجر به افزایش میزان سرمایه شرکت شما شود؟ می خواهید برای شرکتتان یک بیزنس پلن بنویسید؟ بیزینس پلن چیست و اجزای آن کدامند؟ مرحله های نوشتن یک طرح تجاری (بیزنس پلن) کدامند؟ انواع بیزنس پلن ها کدامند؟
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک